LT EN
Password reminder Registration

Articles

2015-06-23 Sandorių statistika sklaido nuostatą, kad vasara – atostogų NT rinkoje metas (MatasM)
Tradiciškai vasarą, atėjus atostogų metui, vartotojų poreikiai keičiasi ir tai turi įtakos įvairių verslo sektorių veiklos rezultatams. Nekilnojamojo turto rinkoje irgi galioja nuostatos, jog būsto rinkoje vasara ir žiema yra mažiau aktyvūs sezonai, palyginti su pavasariu ir rudeniu. Visgi nekilnojamojo turto (NT) bendrovės „Ober-Haus“ ekspertai pastebi, jog pastarųjų penkių metų namų ir butų pirkimo-pardavimo sandorių statistika paneigia daugelio įsitikinimą, kad vasara – prastas sezonas NT pirkimui ir pardavimui.
       1
2015-06-10 Metinis būtų kainų pokytis šalies didmiesčiuose mažėja devintą mėnesį iš eilės (MatasM)
„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), šių metų gegužės mėnesio reikšmė išaugo 0,1%. Bendras butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose per pastaruosius 12 mėnesių ūgtelėjo 0,7% (balandį metinis augimas siekė 1,0%).
       0
2015-06-09 2015 m. gegužės mėnesio nekilnojamojo turto rinkos aktyvumo duomenys (MatasM)
Nekilnojamojo turto rinka prieš vasarą prilėtino apsukas: gegužės mėnesį rinkos aktyvumas lyginant su balandžiu sumažėjo 5 proc.
       0
2015-06-05 SEB: šių metų pradžioje vilniečių galimybės įsigyti nuosavą būstą šiek tiek sumenko (MatasM)
Pirmą 2015 metų ketvirtį vidutines pajamas gaunantis Lietuvos sostinės gyventojas galėjo nusipirkti 40,9 kv. m senos statybos būstą miegamajame rajone. Tai 0,2 kv. m mažiau negu 2014 metų pabaigoje, bet 1 kv. m daugiau negu prieš metus. Tuo tarpu latviai dabar gali įpirkti dešimčia kvadratinių metrų erdvesnį būstą negu lietuviai, o nuo estų skiriamės nedaug – jų galimybės leidžia įsigyti 43,2 kv. m. būstą.
       0
2015-05-30 SEB banko analitikų makrokomentaras: „Pirmojo ketvirčio BVP – nepuoselėkime per didelių lūkesčių“ (MatasM)
Statistikos departamento išankstinio įverčio duomenimis, pirmąjį 2015 m. ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2014 m. laikotarpiu, šalies BVP ūgtelėjo 1,5 proc. Žvelgiant pastaraisiais metais ekonominio augimo išlepinto stebėtojo akimis, šis rezultatas yra gana kuklus. Kita vertus, nepamirškime, kad daugelis Europos Sąjungos valstybių panašų plėtros tempą laikytų didžiuliu pasiekimu, o jų akcijų rinkos paskelbus tokias makroekonomines naujienas „sužaliuotų“.
       0
2015-05-26 SEB banko analitikų makrokomentaras: „Augantys atlyginimai nepaveja kaimyninių šalių“ (MatasM)
Šiandien paskelbtais Statistikos departamento duomenimis, pirmąjį 2015 m. ketvirtį vidutinis bruto darbo užmokestis padidėjo 4,3 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, ir sudarė 700 eurų. Atsižvelgiant į tai, kad vidutinis kainų lygis tuo pat metu smuko 1,6 proc., samdomųjų darbuotojų finansinė padėtis gerėjo dar sparčiau – realus darbo užmokestis ūgtelėjo 5,8 proc. Atlyginimų kilimas sutampa su gerėjančia Lietuvos darbo rinkos būkle, nes didėjant darbo jėgos paklausa, kyla ir jos kaina. Antai pirmąjį 2015 m. ketvirtį nedarbo lygis sudarė 10 proc. ir, priešingai negu būdinga žiemos sezonui, sumažėjo palyginti su ketvirtuoju 2014 m. ketvirčiu.
       0
2015-05-14 Naujo būsto pirkėjų apklausa: buto išlaikymas svarbiau nei kaina. Svarbiausiu būsto pasirinkimo kriterijumi tampa buto išlaikymas. (MatasM)
Renkantis naujos statybos būstą, lietuviams svarbiau už kainą ir vietą, jo išlaikymo sąnaudos. Tokius rezultatus parodė nekilnojamojo turto plėtros įmonės „Eika“ inicijuota pirkėjų apklausa, kurie būstą įsigijo 2013-2014 metais. Apklausoje buvo klausiama, kokiais kriterijais vadovaujamasi renkantis naują būstą.
       0
2015-05-07 Šalies sostinėje balandį fiksuojami jau didesni butų kainų pokyčiai (MatasM)
„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), šių metų balandžio mėnesio reikšmė išaugo 0,4%. Bendras butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose per pastaruosius 12 mėnesių ūgtelėjo 1,0% (kovą metinis augimas siekė 1,6%).
       0
2015-05-06 2015 m. balandžio mėnesio nekilnojamojo turto rinkos aktyvumo duomenys (MatasM)
Balandį nekilnojamojo turto rinkos aktyvumas augo sveikai ir išliko draugiškas NT pirkėjams.
       0
2015-05-05 Ekspertai: euro euforijai atslūgus ryškėja nauji būsto paskolų ir nekilnojamojo turto rinkų katalizatoriai (MatasM)
Praėjusių metų viduryje nekilnojamojo turto (NT) rinkoje kilęs sujudimas, nulemtas nuogąstavimų, kad įvedus eurą būsto kainos sparčiai kils, išgaravo. Tačiau, SEB banko ir nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonių grupės „Eika“ duomenimis, naujo impulso ir būsto paskolų, ir NT rinkoms suteikia augančios gyventojų pajamos, gerėjantys lūkesčiai dėl ateities, mažos palūkanos ir didėjanti būsto pasiūla.
       0
2015-04-30 Lietuvos ekonomika auga lėčiausiai nuo 2010 m. (MatasM)
Išankstiniais Statistikos departamento duomenimis, šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su atitinkamu laikotarpiu prieš metus, šalies BVP (palyginamosios kainomis) teaugo 1,5 proc. Kad pirmasis ketvirtis nebus stiprus, prognozavome jau praėjusių metų pabaigoje. Daugelis lokomotyvų, tempusių Lietuvos ūkį pastaraisiais metais, išsikvėpė, ar susiduria su rimtais išoriniais iššūkiais, o naujiems įsibėgėti prireiks laiko. Taipogi nepalankiai šiemet veikia didelė sėkmingos pernai metų pradžios palyginamoji bazė.
       0
2015-04-28 Naujų verslo centrų kiekis ir paklausa toliau užtikrintai auga (MatasM)
2015-ųjų metų pradžia Lietuvos komercinių patalpų sektoriuje buvo pakankamai rami ir išsiskyrė nebent tuo, kad sostinės modernių biurų plėtotojai toliau gausino projektuojamų ir greitu laiku planuojamų pradėti įgyvendinti verslo centrų gretas.
       0
2015-04-28 Kaune ir Klaipėdoje būsto pardavimai grįžo į 2013 metų lygį. 3 metų naujų butų sandėlis ir Kaune, ir Klaipėdoje (MatasM)
Šiais metais Kauno ir Klaipėdos naujos statybos būsto rinka vangi, tai rodo būsto pardavimų ir pasiūlos kitimo tendencijos. Įmonės „Eika“ duomenimis, šiuo metu laikinojoje sostinėje ieškantys būsto gali rinktis iš 680 naujos statybos butų, o uostamiestyje – iš 670. Pirmąjį šių metų ketvirtį abiejuose miestuose užfiksuotas panašus pardavimo sandorių skaičius: tiesiogiai iš nekilnojamojo turto plėtotojų ir Kaune, ir Klaipėdoje nupirkta po 50 butų.
       0
2015-04-24 Norintiems sutaupyti padėjo ir šilta žiema (MatasM)
Praėjusiais metais šildymo sezonas truko iki balandžio 17 dienos, o šiemet baigėsi savaite vėliau. Bendras dienų skaičius tiek praėjusiais, tiek šiais metais vienodas - 184 dienos, nors žiema buvo ir šiltesnė.
       0
2015-04-24 SEB banko analitikų makrokomentaras: „Lietuva: surinkimo fabrikas ar paslaugų laboratorija?“ (MatasM)
Koks yra Lietuvos ekonominis identitetas – Vakarų šalių produkcijos surinkimo fabrikas, o gal paslaugų centrų superžvaigždė, inovatorė, naujųjų fizikos, chemijos ir biologijos technologijų kūrėja? Po truputį kylant šalies pragyvenimo lygiui, atitinkamai keičiasi ir ūkio struktūra. Visiems žinoma, kad išsivysčiusios šalys pasižymi vyraujančiu paslaugų sektoriumi ir menka žemės ūkio dalimi. Ir atvirkščiai – neturtingoms šalims būdingesnis išplėtotas žemės ūkis ar žaliavų gavyba, žemesnės pridėtinės vertės produktų pramoninė gamyba. Kitaip tariant, kuo turtingesnė šalis, tuo aukštesnės pridėtinės vertės sektoriai joje funkcionuoja.
       1
2015-04-22 Pirmojo ketvirčio rezultatai būsto rinkoje atitiko prognozes (MatasM)
Nepaisant 2015 metais smukusio bendro būsto rinkos aktyvumo Lietuvoje, dabartiniai rodikliai ir pagrindiniai teigiami bei neigiami veiksniai, lemiantys tolimesnę šio sektoriaus plėtrą, atsveria vienas kitą ir sudaro prielaidas tolimesniam tvariam šio sektoriaus gyvavimui. VĮ Registrų centro duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje sudaryta 21% mažiau namų pirkimo-pardavimo sandorių, palyginti su 2014 metų tuo pačiu laikotarpiu. Tuo tarpu butų pirkimo-pardavimo sandorių registruota beveik 31% mažiau nei prieš metus.
       0
2015-04-21 Registrų centro 2015 m. I ketvirčio būsto kainų apžvalga (MatasM)
Atnaujinta Registrų centro skelbiama būsto kainų apžvalga nuo šiol pateikia detalesnį ir suprantamesnį šalies būsto rinkos vaizdą.
       0
2015-04-16 Sandorių mažėjimą Vilniuje amortizavo rinkodariniai NT plėtotojų sprendimai (MatasM)
2015 m. balandžio 16 d., Vilnius. Nepaisant palankių šalies ekonomikos vystymosi tendencijų, 2015-ųjų metų pirmąjį ketvirtį nekilnojamojo turto (NT) rinkoje Lietuvoje vyravo niūresnės nuotaikos nei prieš metus – pirkimo-pardavimo sandorių mažėjo visuose segmentuose: butų – 36 proc., individualių namų – 22,5 proc., žemės sklypų – 9 proc. Mažiausiai neigiamos nuotaikos paveikė Vilniaus būsto rinką, kurioje naujos statybos butų pardavimai pranoko prognozes – iš viso buvo parduoti 768 butai. „Inreal“ skaičiuoja, kad maždaug kas ketvirtas jau pastatytas projektas siūlė vienokias ar kitokias akcijas, kurių vertė paprastai siekė 3-5 tūkst. eurų. Komerciniame segmente vyravo optimistiškesnės nuotaikos – aktyvėjantys investiciniai fondai sudaro palankias sąlygas NT plėtotojams.
       0
2015-04-14 SEB būsto kainų lūkesčių rodiklis: šių metų kovą gyventojų lūkesčiai dėl būsto kainų ateityje nukrito į 2012 metų lygmenį (MatasM)
SEB banko užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa apie būsto kainų lūkesčius parodė, kad 2015 metų kovą 42 proc. respondentų tikėjosi, kad būsto kainos per artimiausius dvylika mėnesių padidės, 18 proc. – kad sumažės, o 30 proc. – kad nesikeis. Prieš trejus metus – 2012 metų kovą – Lietuvos gyventojų nuomonės buvo labai panašios: 39 proc. respondentų manė, kad kainos didės, 20 proc. – kad mažės, o 31 proc. – kad nesikeis. Būsto kainų lūkesčių rodiklio vertė, rodanti teigiamų ir neigiamų vertinimų skirtumą, nuo aukščiausios savo vertės, užfiksuotos 2014 metų kovą, sumažėjo 26 punktais.
       0
2015-04-08 Naujų butų pardavimai Vilniuje viršijo lūkesčius. Naujų butų pirkėjų ir NT plėtotojų euras neišgąsdino (MatasM)
Pirmąjį 2015 metų ketvirtį naujos statybos butų pirkėjų aktyvumas pranoko nekilnojamojo turto ekspertų prognozes. Įmonės „Eika“ duomenimis, per pirmus tris šių metų mėnesius nekilnojamojo turto plėtotojai pardavė beveik 750 naujos statybos butų, t.y. 47 % daugiau nei paskutinį 2014 metų ketvirtį. Lyginant su rekordiniu praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, kai būsto rinka buvo ypatingai aktyvi dėl euro įvedimo, naujų butų pardavimai yra beveik 30 % mažesni.
       0
1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41

Poll

Kaip keisis būsto kainos didžiuosiuose miestuose 2016?
Kilsl daugiau nei 5% (0%)
Kils iki 5% (25%)
Nekis (0%)
Kris iki 5% (25%)
Kris daugiau nei 5% (25%)
Neturiu nuomonės (25%)

Votes in total: 4
All polls

Blogs

12-27 11:50 SauleJakim
Juratecity.lt - Nekiln...
05-26 01:56 MatasM
NTzemelapis.lt...
02-06 21:51 MatasM
LNTPA konferencija - a...
01-14 08:43 MatasM
2014 pradžia...
12-11 12:33 MatasM
Naujas verslo centrų b...

(c) UAB "NT spekuliantai" Terms and conditions Contacts

Sprendimas: adme
CMS: easywebmanager