LT EN
Password reminder Registration

Blogs

2009-04-27 23:16 - Prisidėkim prie ekonomikos atsigavimo! (MatasM)


Nesistengsiu šnekėti pesimistiškai, tik norėjau, gal būt, duoti kelis pastebėjimus/patarimus. Kas atsižvelgs, kas ne – Jūsų teisė rinktis.

Taigi, kad ekonomika smunka visi žinom. Kad didėja nedarbas, mažėja atlyginimai taip pat. Kad vyriausybė verčiasi per galvą ir stengiasi per trumpą laiką priimti sprendimus, kurie turėtų padėti atgaivinti ar pristabdyti ekonomikos lėtėjimą taip pat skaitėm (nors kartais sprendimai dėl laiko stokos būna priimti skubotai ir neteisingi, tačiau ar yra čia pas mus neklystančių?). Taigi, šiuo metu visi stebim kokie bus veiksmai iš vyriausybės pusės, kaip ji mums palengvins gyvenimą ir verslo sąlygas. Kadangi pasaulis tokių „linksmybių“ nematė nuo antro pasaulinio karo laikų, nemanot, kad prie šios rimtos susiklosčiusios situacijos pagerinimo turime prisidėti ir mes patys, Lietuvos gyventojai?

Be abejo kyla klausimas kaip? Yra visai neskausmingas būdas ir tikrai visiems girdėtas – „Pirk prekę lietuvišką!“. Aišku skamba banaliai, tačiau žiūrėkim kas gaunasi. Jei lietuviai pirktų prekes ir paslaugas lietuvių gamintojo/paslaugų teikėjo (jei yra pasirinkimas), tokiu atveju gamintojo/paslaugų teikėjo pajamos auga, didėja užsakymai, reikia daugiau darbo jėgos, mažėja nedarbas. Auga vartojimas, nes daugiau žmonių gauna atlyginimą, valstybė surenka daugiau mokesčių (pajamos auga), nebereikia mokėt milijonų bedarbiam, nebereikia reikia masiškai skolintis iš užsienio institucijų ir mokėt už tai joms palūkanų (išlaidos mažėja), taip apsunkinant ateities kartų gyvenimą (nes būtent ant jų pečių kris dabar valstybės imamų paskolų našta). Valstybė daugiau investuoja į infrastruktūrą, visuomeninius projektus (perskirsto išlaidas), vėl mažėja nedarbas, dar labiau auga vartojimas. Na esmę supratot :)

O pakaitalų turime daug: maisto ir buitinės prekės, statybinės medžiagos, turime ir lietuviškų bankų, apie kitas paslaugas net nešneku. Didesnė problema gal būt būtų su technika. Nepamirškime ir turizmo – gal būt šiek tiek reiktų atidėti į šalį keliones į užsienį ir pakeliauti po Lietuvą, po mūsų kurortus, kurie vasara nelabai nusileidžia užsieniniams, o kainos dabar turėtų būti ir pasikoregavusios. O kur dar kitos vietos kaip upės (baidarės), ežerai (kempingai). Taip kad pinigai liks vietoje ir niekur neišvažiuos ir nuo to turėtų būti geriau visiems :)

Be abejo vienas ar šimtas žmonių nieko nepakeis, tačiau viskas juk ir prasideda būtent nuo vieno žmogaus.


Poll

Kaip keisis būsto kainos didžiuosiuose miestuose 2016?
Kilsl daugiau nei 5% (0%)
Kils iki 5% (25%)
Nekis (0%)
Kris iki 5% (25%)
Kris daugiau nei 5% (25%)
Neturiu nuomonės (25%)

Votes in total: 4
All polls

Blogs

12-27 11:50 SauleJakim
Juratecity.lt - Nekiln...
05-26 01:56 MatasM
NTzemelapis.lt...
02-06 21:51 MatasM
LNTPA konferencija - a...
01-14 08:43 MatasM
2014 pradžia...
12-11 12:33 MatasM
Naujas verslo centrų b...

(c) UAB "NT spekuliantai" Terms and conditions Contacts

Sprendimas: adme
CMS: easywebmanager