LT EN
Password reminder Registration

Blogs

2014-02-06 21:51 - LNTPA konferencija - ar kainos kils 2014? (MatasM)


Teko apsilankyti LNTPA rengtoje konferencijoje "NT rinka 2014: Naujos galimybės".

Manau visi aplinkui jaučia, kad NT rinka bruzda. Vėl pamažu į draugų susibūrimus grįžta tema apie NT. Daug kam kirba paspekuliuoti su butais. Kas antram kyla klausimas - tai ar brangs? :)

Kaip kažkas pasakė konferencijoje, rinkoje yra daug dedamųjų kas įtakoją tolesnę kainos raidą. Kaip dauguma konferencijos dalyvių, kainos kilimą įsivaizduoju nuosaikų +-5%.

Kodėl tokia nuomonė:
- rinkos paklausa yra jau aukštam lygyje, grįžom į 2006 metus. Kad dar labiau augtų paklausa, reiktų dar stipriau sukelti žmonių lūkesčius, kad visiems nuvažiuotų stogai. O čia be bankų ir NT analitikų optimistinių prognozių, projektų plėtotojų optimizmo niekaip neišeis. Visi NT ir bankų atstovai manau supranta, kad geriau turėt tvarų, stabilų augimą nei po staigaus pakilimo sekančias perturbacijas rinkoje;
- pasiūla anot EIKA ir inReal kolegų analitikų 2014 turėtų pilnai patenkinti paklausą, jei ji išliks dabartiniam lygyje ar bus kiek aukštesnė. Tai turėtų neleisti kainoms kilti kaip kad nutiko Taline;
- o kaip EUR'o įvedimas? Ogi niekaip - viskas susiveda tik į gyventojų lūkesčius. Ne tikit, kad kažkas ateis ir ims supirkinėti masiškai butus - ar bandė kas atsakyt kas čia tokie supirkinės? Tad šioje vietoje vėl gi, jei nuvažiuos stogai žmonėms, kentės tie, kurie bus įšokę paskutiniai į traukinį ir užsipirks nekilnojamojo turto aukščiausiomis kainomis.

Koks patarimas? Nefantazuoti ir blaiviai apgalvoti prieš perkant būstą. Visgi, didžiajai daugumai tai gyvenimo investicija ir būtų neprotinga pasiduoti visuotinei psichozei jei netyčia prasidėtų kainų ralis, kuo pats netikiu.


Poll

Kaip keisis būsto kainos didžiuosiuose miestuose 2016?
Kilsl daugiau nei 5% (0%)
Kils iki 5% (25%)
Nekis (0%)
Kris iki 5% (25%)
Kris daugiau nei 5% (25%)
Neturiu nuomonės (25%)

Votes in total: 4
All polls

Blogs

12-27 11:50 SauleJakim
Juratecity.lt - Nekiln...
05-26 01:56 MatasM
NTzemelapis.lt...
02-06 21:51 MatasM
LNTPA konferencija - a...
01-14 08:43 MatasM
2014 pradžia...
12-11 12:33 MatasM
Naujas verslo centrų b...

(c) UAB "NT spekuliantai" Terms and conditions Contacts

Sprendimas: adme
CMS: easywebmanager